Flat 2022

  Geen reacties  •  17-02-2022  •  Christian_Zierleyn

Als je oude Weespers spreekt dan heeft iedereen het over hoe mooi het ooit was. De POC, Flat 113, Achter 't Vosje. Those were the days! Toen kon je als jongere in Weesp nog wat beleven. Ik woon sinds 2003 in Weesp en hoor sindsdien niet anders dan dat er voor de jongeren van nu inmidddels geen barst meer te beleven is in Weesp. Elke gemeenteraadverkiezingen komt het thema weer naar boven. Politici vragen aan jongeren wat ze willen en die antwoorden allemaal, een leuke plek om uit te gaan! En vervolgens gebeurt er helemaal niets. Tijd voor een debat over hoe het wel zou kunnen. En waar? Komt u maar met ideeën. Is het probleem de plek, of is het probleem dat we eerst weer een groep vrijwilligers moeten hebben die het allemaal gaat organiseren? Hoe gaan we het aanpakken? het kan toch niet anders dan dat dit een vlammend debat gaat worden...

Ik ben het oneens 0%
1 stem

Nieuwstraat vanaf de Grote Kerk voetgangersgebied

  2 opmerkingen  •  03-02-2022  •  Christian_Zierleyn

Al jaren wordt erover gesproken om de Nieuwstraat vanaf de Grote Kerk een voetgangersgebied te maken. De middenstand was altijd heel erg tegen, sommige partijen waren voorzichtig voor, maar niemand durfde het echt op de agenda te zetten. De verkiezingen komen eraan en ongetwijfeld staat het weer op de agenda. Wat vinden de Weespers ervan? Lekker je auto voor de winkel parkeren, of zien we een voor Weesper begrippen enorm plein wel zitten? Kom er maar in met je mening...

Ik ben het oneens 67%
-1 stemmen

Over dit platform

  Geen reacties  •  03-02-2022  •  Christian_Zierleyn

Dit platform is een initiatief van de Weesper Vereniging. We willen samen ontdekken wat er speelt in Weesp en Driemond. Je kunt zelf debatten starten en deelnemen aan debatten die door anderen zijn gestart. Zo kunnen we zien welke onderwerpen er leven in de samenleving.

De volgende stap is om samen voorstellen te maken wat er beter kan. Je kunt zelf een voorstel indienen, je kunt andere voorstellen steunen en je kunt aangeven dat je anderen wil helpen om een voorstel verder uit te werken. Deelnemers kunnen stemmen op een voorstel en zo zien we of een voorstel gedragen wordt of niet.

Als een voorstel is uitgekristalliseerd, dan kunnen de initiatiefnemers zelf met het voorstel aan de slag gaan. In veel gevallen zullen het onderwerpen zijn waarbij we de politiek nodig hebben om de voorstellen te realiseren. In die gevallen leggen we de voorstellen voor aan de bestuurscommissie, de gemeenteraad, of het college van Amsterdam. Zo zorgen we ervoor dat wat leeft zichtbaar wordt voor de politiek. Uiteindelijk is het laatste woord altijd aan de politiek om te beslissen of ze het voorstel op de een of andere manier willen steunen.

In dit debat kun je aangeven wat je van ons initiatief vindt en kun je suggesties doen hoe we het platform kunnen verbeteren. Ook als je vragen hebt, dan kun je daarmee in dit debat terecht. Laat van je horen! We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt.

Ik ben het oneens 0%
3 stemmen

Vragen voor Femke

  1 opmerking  •  08-02-2022  •  Christian_Zierleyn

Op 5 maart komt onze toekomstige burgemeester, Femke Halsema, naar ons verkiezingsevement in de Grote Kerk. Er zal gelegenheid zijn om haar vragen te stellen en daarom hierbij al de vraag, wat zou jij op die dag aan Femke Halsema willen vragen? Hou de vragen kort en zo duidelijk mogelijk. Als er heel veel vragen binnen komen zullen we een selectie maken, maar ook daarover kunnen we hier met jullie over in debat. Er kunnen ook ter plekke vragen gesteld worden, dus als we hier een stuk of 5 ijzersterke vragen kunnen formuleren, dan zou dat mooi zijn.

Ik ben het oneens 0%
2 stemmen

Vragen voor het lijsttrekkersdebat 5 maart

  1 opmerking  •  03-02-2022  •  Christian_Zierleyn

Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In Weesp mogen we dan naast de gemeenteraad voor Amsterdam ook stemmen op de nieuwe bestuurscommissie. De gemeente Weesp heeft er een pagina over met informatie over wat die nieuwe bestuurscommissie is. De bestuurscommissie bestaat straks uit 11 leden die uit hun midden 3 leden kiezen als Dagelijks Bestuur (DB). De grote vraag is, waar gaat de bestuurscommissie straks over. De gemeente zegt hierover het volgende:

De bestuurscommissie handelt binnen het stedelijke kader van Amsterdam en gaat over zaken die van direct belang zijn voor de leefomgeving in Weesp en Driemond zoals:

  • De inrichting van de openbare ruimte, groen en parken
  • Subsidies voor bijvoorbeeld talentontwikkeling, informele netwerken en schuldpreventie
  • Verlenen van vergunningen zoals horecavergunningen en terrasvergunningen
  • De bestuurscommissie heeft budgetten voor de aanpak van lokale vraagstukken en bewonersinitiatieven
  • De bestuurscommissie Weesp adviseert het college van B en W en de gemeenteraad bij nieuw beleid en besluiten waar een lokaal belang bij is

Op 5 maart organiseren we als de Weesper Vereniging een verkiezingsevenement waarbij er vragen gesteld kunnen worden aan de lijsstrekkers voor de bestuurscommissie. In dit debat vragen wij jou om te komen met vragen die wij op 5 maart kunnen stellen. Wat wil je weten? Welke onderwerpen moeten besproken worden? Laat ook weten wat je de beste vragen vindt. Dit debat loopt tot eind februari. Vanaf 1 maart maken we de balans op en kiezen we de beste vragen.

Als je inspiratie zoekt, dan is het goed om alvast de verkiezingsprogramma's te lezen. Zo zie je wat de partijen zelf voor ambities hebben. We zullen hieronder links plaatsen naar alle lijsten die deelnemen, voor zover die een website hebben. Mocht er iets ontbreken, laat het dan weten in een reactie en we passen het aan.

WSP   VVD   CDA   D66   GroenLinks   PvdA 

Ik ben het oneens 0%
2 stemmen

Hulp bij debatten

Start een debat om je mening met anderen te delen over onderwerpen die jij belangrijk vindt.

De ruimte voor debatten is bedoeld voor het uiten en delen van meningen over alle onderwerpen, kansen of knelpunten die je belangrijk vindt.

Om een debat te starten moet je aangemeld zijn op Vereniging De Weesper. Als je een account hebt kun je ook reageren op bestaande debatten en aangeven of je het 'Eens' of 'Oneens' bent.